Hem // Ekonomi // Få en bättre företagsekonomi

Få en bättre företagsekonomi

Att ha bra likviditet för företaget är precis lika viktigt som att ha en bra privatekonomi, men precis som med privatekonomin så kan man ibland hamna på villospår. Det kan vara så att man kanske har haft någon annan som har sett över ekonomin tidigare och nu behöver man göra det själv, eller så är det helt enkelt så att man bara vill ha en bättre insyn.

Det är viktigt att du får ett grepp om hur ditt företags ekonomi ser ut, även om det är så att det är någon annan som faktiskt hanterar bokföring och ekonomifrågor. Om du inte har koll är risken stor att det inte kommer att gå bra för ditt företag, eftersom du handlar i blindo. Det kan leda till att företaget behöver sättas i konkurs eller avvecklas. Bolagsspecialisten.se erbjuder snabbavveckling för riktigt bra priser för alla företagare.

Fyra enkla steg till bättre ekonomi

Vad är det då som du ska göra för att få en bättre företagsekonomi? Allt handlar om att lägga ner tid på att förstå vad företaget har för intäkter och utgifter, men det finns även andra aspekter som är viktiga att ha koll på.

1. Intäkter och utgifter

Ordet ”budget” kan för många låta skrämmande, men sanningen är att det bara är ett ord som beskriver de intäkter och utgifter som ditt företag har. Det är viktigt att ditt företag alltid har en budget att sträva efter för att du ska kunna justera verksamheten för att uppnå målen.

2. Betala rätt skatt

Varje månad ska du som företagare betala in vad som kallas för F-skatt till Skatteverket. F-skatten inkluderar bland annat inkomstskatt om du har eget företag, bolagsskatt om du har ett aktiebolag, egenavgifter, arbetsgivaravgifter och mer därtill. Se till att du betalar rätt och i rätt tid så slipper du straffränta.

3. Se över dina kostnader

Ett företag, precis som en privatperson, har kostnader som är värda att se över. Du kanske inte kan minska på alla utgifter som företaget har, men du kan fortfarande se över abonnemang. Titta till exempel på vilket elbolag som du använder dig av idag och även vilka försäkringslösningar som ditt företag har. Det går alltid att vända och vrida lite på varje krona och samtidigt få lika bra och effektiva lösningar.

4. Få in dina pengar

Erbjuder du möjlighet att betala med faktura? Bra! Då har du riktat in dig till en större målgrupp. Dock är det viktigt att komma ihåg att fakturor också kommer med en risk. Det är inte alla kunder som kommer att betala i tid. Se därför till att investera i ett bra faktureringsprogram som skickar iväg fakturorna direkt och som även skickar iväg påminnelser automatiskt om en räkning inte har blivit betald.

Inlaggd underEkonomi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *