Hem // Ekonomi // Investera i aktier långsiktigt

Investera i aktier långsiktigt

Att investera pengar har ur ett historiskt perspektiv varit en lönsam affär. Att investera under en lång period är bästa sättet att få sina pengar att växa. För att spara och investera i aktier behöver du inte vara rik. Det går att börja med att köpa en aktie och sedan fylla på, aktier är en långsiktig sparform. Om investeringarna görs i lönsamma företag som växer är du som aktieägare med i deras resa och dina aktier kommer att öka i värde när aktiekursen går uppåt. Vissa företag ger även utdelningar en eller flera gånger per år som kommer direkt in på ditt konto. Utdelningar återinvesteras företrädesvis i antingen samma bolag eller ett annat. Det är bra att sprida ut investeringarna över en tidsperiod och köpa vid olika tillfällen. Det är svårt att pricka bottnar och toppar i aktier. Då är det bättre att sprida ut sina köp och få lite blandade priser och ett bra genomsnitt än att köpa vid ett tillfälle för en större summa pengar. Att spara i aktier är ett av det bästa sätten att kunna påverka sin ekonomi. Eftersom aktier är en långsiktig sparform gäller det att börja i tid. Men det är aldrig för sent att börja. Våga även fortsätta investera i osäkra tider.

Hitta pengar att investera

Ibland kan det som barnfamilj finnas många utgiftskällor. Barn är en dyr affär och kostar mycket pengar från födsel till vuxen ålder. Finns det inte mycket pengar över att investera för finns det en del tips för hur det går att minska kostnaderna. Är en aktivitet eller ett inköp inplanerat används med fördel Familydeal för att få rabatterade priser på massor av olika tjänster och produkter. Det finns rabatter på barnkläder, matkassar, träningskort, reserelaterade tjänster och produkter och mycket mera. Om en rabatt används finns möjlighet att frigöra lite pengar som kan investeras på börsen. Allt räknas och med tid och tålamod kommer det ur ett historiskt perspektiv växa och bli en större summa. Det är värt att leta små saker i ens ekonomi som kan minska kostnaderna. Det gäller att tänka många bäckar små.

Spara till barn

Börja med att spara en liten summa redan när barnen är små. En liten summa från födsel till 18 års ålder kan bli en fin summa. Det räcker med 100 kronor för att få en större summa efter 20 år. Ränta på ränta-effekten gör att summan växer över tid. Det finns barn som från ung ålder är intresserade att investera på börsen. Alla barn är inte intresserade men att starta ett sparande till barnen genom att månadsspara i en indexfond är gott nog och kan ge bra avkastning. Det är många familjer som månadssparar till sina barn för att ge dem en bra start på vuxenlivet. Alla investeringar innebär risk och det gäller att vara påläst.

Inlaggd underEkonomi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *