Hem // Ekonomi // Investera i fastigheter, men ta ditt ansvar

Investera i fastigheter, men ta ditt ansvar

Fastigheter är en vanlig investeringsform som både privatpersoner och företagare ägnar sig åt. Eftersom priset på fastigheter bara har gått uppåt sedan 2009 så har det visat sig vara en lyckosam investeringsform för de flesta som har köpt eller sålt en fastighet det senaste årtiondet.

Stort ansvar som fastighetsägare

Vill du investera i fastigheter på ett professionellt sätt kan du bli fastighetsägare. Som fastighetsägare får man både ha kvar kakan och äta upp den genom att äga fastigheterna samt hyra ut dem och få löpande inkomster i form av hyresinbetalningar. Men det krävs ett visst ansvar att ta hand om fastigheterna, exempelvis med regelbunden fastighetsskötsel och underhåll av tillhörande byggnader och uteplatser. Att missköta sina fastigheter kan bli slutet på din karriär som fastighetsägare, eftersom du har vissa skyldigheter som fastighetsägare och hyresgästerna har vissa rättigheter. Du vill inte riskera att hamna på Hem & Hyras svarta lista med din verksamhet.

Satsa på fastigheter

Tack vare den stora prisuppgången på bostäder de senaste 20 åren är det många som har valt att investera och även spara i fastigheter. Åren 2008-2009 uppstod en liten korrektion i samband med den dåvarande finanskrisen, men sedan dess har bostadspriserna fortsatt uppåt. Att ”flippa” bostäder innebär att man köper objekt och renoverar upp dem för att kunna sälja dem med vinst, utan att flytta in i dem. Det är många privatpersoner som har ägnat sig åt att flippa bostäder och tack vare de drastiskt ökande bostadspriserna har det varit en lönsam verksamhet.

Inlaggd underEkonomi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *