Hem // Ekonomi // Handelshögskolor

Handelshögskolor

Om du vill lära dig finansbranschen på ett ingående sätt eller arbeta inom ekonomi i framtiden är Handelshögskolan ett smart val. När du genomför en utbildning där får du verktyg att komma väl förberedd in i arbetslivet sedan. Sveriges handelshögskolor har rykte om sig att arbeta tätt med näringslivet, vilket gör att du som examinerad student är mycket attraktiv på arbetsmarknaden när du är klar med utbildningen. Att gå på Handelshögskolan kan dock vara betydligt mer krävande än många andra universitetsutbildningar och det gäller att vara målmedveten för att klara av det fullt ut.

I Sverige finns det en rad olika handelshögskolor. Den mest kända och prestigefyllda lär var Handelshögskolan i Stockholm. Den har varit grogrund för tusentals framgångsrika ekonomer och politiker som har velat lära sig mer om olika former av ekonomi. Handelshögskolan i Stockholm är också Sveriges äldsta handelshögskola eftersom den startades redan 1909. Till skillnad från många andra av Sveriges högskoleutbildningar står Handelshögskolans undervisning i privat regi. HHS, som högskolan kallas, har flera olika utbildningar att välja på som alla har någon sorts beröringspunkt med ekonomi- och finansbranschen. Här finns också utbildningar på både grundnivå (kandidat) och avancerad nivå (master och doktor).Handelshögskolor 1

Handelshögskolan i Göteborg har ett annat upplägg på sin organisation. Det är inte en enskild högskola separerat från andra universitet. Istället ingår den som en fakultet vid Göteborgs universitet. Det innebär bland annat att Handelshögskolan i Göteborg inte är privat utan ingår i den statligt finansierade universitetsverksamheten. Det betyder också att mycket av administrationen går igenom universitet och studenter vid Handelshögskolan i Göteborg har därför mycket kontakt med Göteborgs universitet i allmänhet.

Både Handelshögskolan i Stockholm och i Göteborg har höga intagningspoäng på sina program. Om du inte har betygen eller högskoleprovet för att komma in kan du prova någon av de andra handelshögskolorna i Sverige. Det finns flera lärosäten som erbjuder liknande utbildningar, där Karlstad, Örebro och Umeå är några exempel. I Jönköping finns också Internationella Handelshögskolan som riktar sig mot studenter som vill jobba internationellt med ekonomifrågor. Här finns också många studenter som kommer ifrån andra länder och som vill studera i Sverige.

Inlaggd underEkonomi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *