Hem // Ekonomi // Spartips för egenföretagare

Spartips för egenföretagare

Som egenföretagare har man av nödvändighet ofta bättre koll på sin ekonomi än gemene man, men det betyder inte att man inte kan ha nytta av en hel del smarta spartips. Att man har koll på hur mycket pengar man har betyder ju inte att man har mycket pengar, och särskilt i uppstartsfasen av sitt företag kan det vara en bra idé att spara in på kostnader där det går.

En sak som sparar många tusenlappar om året är att jobba hemifrån. Förutsatt att man inte arbetar i en bransch där man måste kunna ta emot kunder regelbundet, kan man genom att ha sitt kontor i hemmet slippa dyra hyror för en kontorslokal eller för en kontorsplats i ett företagshotell. Om man någon gång skulle bli tokig av att bara sitta hemma dagarna i ända, och känner att man behöver ett miljöombyte eller komma ut bland folk, kan man alltid hyra ett pop up-kontor på Poppice.com. Där kan man till och med hitta arbetsplatser som är gratis att använda, mot att man exempelvis köper en kaffe – något som man sannolikt behöver få i sig under en arbetsdag ändå!iphone-476237_960_720

Om man ändå har behov av ett eget kontor, kan man spara in pengar på andra håll för att kompensera för hyran. Att exempelvis köpa begagnade möbler till kontor och lobby gör att det blir betydligt billigare än att köpa nya kontorsmöbler. Dessutom får man på det sättet unika möbler som ger kontoret och lobbyn ett personligt intryck, och det går att använda i marknadsföringen av företaget som ett miljömedvetet val.

Något annat som man sannolikt behöver till sitt kontor, oavsett om det är hemma eller i en hyrd lokal, är en dator och en mobiltelefon. Om man inte arbetar inom IT-branschen eller någon relaterad bransch, då det kan vara motiverat att hålla sig med den senaste tekniken, kan man spara åtskilliga tusenlappar på att välja förra årets modell, istället för den allra nyaste. Om man inte har några särskilda behov klarar man sig sannolikt utmärkt med den tekniken ändå, och man kan dessutom uppdatera sin teknik oftare utan lika dåligt samvete, eftersom man sparade in pengar när man valde en äldre modell.

Ett sista tips är att alltid undersöka om det finns en gratisvariant av den tjänst man letar efter, till exempel molntjänster eller webbtjänster. Internet är en outtömlig resurskälla när det gäller sådant.

Inlaggd underEkonomi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *